Planlegg uka
BIlde: Entrcóte med urter
Entrecote er kanskje den mest smakfulle stykningsdelen av de stykkene vi vanligvis bruker som biff.
Den egner seg godt til steking i panna, eller som helstekt i ovnen. Entrecote er også en sikker vinner på grillen .
Rødkolla / Entercôte
Langtidsstekt høyrygg
Inspirasjon til å servere Guldkolla til venner eller selskap.
Bilder: Langtidsstekt høyrygg av kalv med sesongens grønnsaker
Høyrygg er tradisjonelt brukt til lapskaus eller fersk suppe, dette er nydelige retter med lange tradisjoner i vår matlaging.
Vår høyrygg er her langtidsstekt i gryte, og serveres med sesongens grønnsaker.
Brun hele kjøttstykket raskt i en gryte , legg grønnsaker som sjalottløk. gulrøtter og selleri i gryta og hell over noen dl mørkt øl.
Sett hele gryta inn i stekovnen på 80 grader i 5-6 timer( kan godt stå enda lenger)
Kjøttet er nå nydelig mørt og smakfullt. Bruk kraften som er igjen i gryta til lage saus. Kjør alt i en blender, og smak til med krydder, fløte, brunost og tyttebær og server med de potetene du liker best.
Til fest og helg!
Bilde: Råstekt guldkolle med ovensbakte grønnsaker
Stek er en glemt stykningsdel, som vi gjerne slår et slag for.
Våre kalvesteker er fantastisk møre og gode, og det er kun fantasien som begrenser hvordan du vil bruke et så flott stykke.
Her er steken tilberedt på mormors vis, dog noe mindre stekt.
Ved stek av hele stykket anbefaler vi alltid å krydre og steke kjøttstykket raskt i panne, før det stekes i ovn til ca 62-64 grader kjernetemperatur.
Restene lager du enkelt lapskaus av senere i uka.
Steken kan også skjæres i biffstykker og stekes i panne, eller enda mindre stykker og brukes i en kalvegryte.
Stek av Rødkolle på trefat, serveres lite stekt med diverse grønnsaker